OVER

Sacha Vink (1962) is beeldhouwer.

De bodem van haar kunstenaarschap is stevig, gedegen en klassiek, ABK Minerva en Rijks Academie Amsterdam. Deze bodem zorgt samen met haar alziend oog, dat ze alles kan gebruiken voor haar kunst, waarin haar beeldtaal ontstaat. Als een verhalenverteller, door de tijden heen.
Ze beeldhouwt met bestaande objecten, en met het ambacht van een ander ontstaan haar ruimtelijke collages. Ze werkt met allerlei materialen, oude, gebruikte materialen, die ze uit hun context haalt en die met liefde en eerbied een andere plaats krijgen in haar beeldtaal. Met de precisie van een horlogemaker en het gevoel van het timmermansoog. De objecten houden hun kracht maar maken een andere verbinding. Je wordt door haar objecten op het andere been gezet, ‘vergane glorie’ krijgt een hedendaags podium.

‘Niets mag verloren gaan,’ heet dit duurzaam? Ja dat mag. Maar voor haar heet het #nietsmagverlorengaan, immers alles kan ze hergebruiken. Gevonden materiaal heeft voor haar een betekenis, ze ziet er de schoonheid van, ooit krijgt dat een plek.

Ook in haar tekeningen zie je haar kunstenaarschap, haar vakmanschap, alziend oog en respect. Diep gebogen over een maagdelijk blad wit papier zet ze langzaam maar zeker met potlood, streep voor streep een vogel neer. Dit keer natuurgetrouw en vol liefde voor de natuur

Bent u geïnteresseerd in haar werk? Neem gerust contact op met Sacha.